Nyereményjáték beküldés

NL Café Mézzel, lélekkel nyereményjáték: Magyar termelői mézekből álló ajándékcsomag a nyeremény

Facebook Online Offline
NL Café Mézzel, lélekkel nyereményjáték: Magyar termelői mézekből álló ajándékcsomag a nyeremény

Töltsd fel mézes fotód, írd meg, miért szereted a mézet és nyerj édes nyereményeket! Küldj fotót kedvenc mézes pillanatodról – közös családi reggeli, süteménysütés, teázás – valamint írd meg egy mondatban, miért szereted a mézet. Játssz velünk és nyerj minőségi magyar termelői mézet!

Pályázat leírása

„Magyarország a méhészet területén az élvonalban jár az Európai Unió tagállamai között: mintegy húszezer háztartás számára jelent megélhetést vagy kiegészítő jövedelmet a méztermelés. Ráadásul hazánkban több mint egymillió méhcsalád él, ezzel az egységnyi területre vetített méhcsaládok számában Magyarország – Görögország után – a második helyet foglalja el az Unióban. A magyar akácmézet mindenhol elismerik a világon, igazi hungarikumnak számít.” – mondta el Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke.

Sikere egyáltalán nem meglepő: közismerten gazdag biológiailag aktív anyagokban, kiváló immunerősítő szer például a téli időszakban megfázás esetén. Többféle ital, főként a teák ízesítésére is egészségesebb alternatívát nyújt cukor helyett, emellett sok sütit varázsol még finomabbá: elég csak az illatos mézeskalácsra gondolni, mely a karácsonyi hangulat egyik megalapozója. Tehát egy rendkívül sokoldalúan felhasználható élelmiszer. A hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 1 kilogrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték.

Ha mézet keresel, akkor érdemes a magyar termelői mézet választani: ennek ismertetőjegyei az egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag. A zárszalag használatával a termelő szerződést ír alá, és kötelezettséget vállal, hogy mézét bármikor ellenőrizheti az OMME (Országos Magyar Méhészeti Egyesület). Ez garantálja a vásárlók számára a kifogástalan minőséget.

Mindenképp érdemes tudni, hogy az import (jellemzően Ázsiából származó) termékekkel ellentétben a tiszta eredetű, ismert termelőtől származó magyar méz az üzletek, hipermarketek polcain nem fellelhető – azt csak közvetlenül a termelőktől lehet beszerezni. A legegyszerűbb a termelői piacokon felkeresni őket.

Fotópályázatunkkal most nyerhetsz is: tölts fel egy képet legkedvesebb mézes pillanataid közül (süteménysütés, családi reggeli, édes teázás) valamint írj egy sort arról, miért szereted a mézet, hátha a tiéd lesz a magyar termelői mézekből álló ajándékcsomagok egyike!

A játék végén tíz nyertest sorsolunk, akik fejenként 2 db 1 kg-os minőségi magyar termelői mézet nyerhetnek. Azok közül, akik a fotó feltöltése mellett azt is megírják, miért szeretik a mézet, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület képviselői kiválasztják a legtalálóbban megfogalmazott szöveget, mely nyertes sor megzenésítésre kerül a készülő mézes dal részeként.
Kezdete:
2016. November 9., Szerda
Heti nyereményjáték hírlevél: csak add meg az e-mail címed és küldjük a nyereményjátékokat!
E-mail:
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is nyerni tudjanak!
Ott vagyunk facebookon is, lájkold az oldalt és nem maradsz le a nyereményekről!
Hirdetés
Hirdetés